У США можна буде стати дипломованим фахівцем з каннабісу

З плегалізацією марихуани змінюється не тільки ринок збуту продукції з даної сировини, але також і сфера освіти. У США система університетської освіти вже встигла адаптуватися до нової реальності і пропонує отримати професію «фахівця з каннабісу».

Так, в університетах США почали набір перших студентів на освітні курси, пов’язані з промисловим виробництвом і розповсюдженням марихуани і продукції з неї. Одним з перших правильній роботі з «травою» почав вчити Університет Мічигану. Нова спеціальність користується популярністю, проте студенти і викладачі все ще не звикли до нового предмету в ВУЗах.

Читайте також:У США побитий рекорд впровадження роботів на виробництві

Відзначимо, що в США не будуть вчити «майстрів по травичці». Так, навчання вимагає від студентів великих знань в області органічної хімії, а майбутні випускники стануть висококваліфікованими експертами-хіміками.

Також американські студенти вивчатимуть соціальні, медичні та політичні аспекти впливу марихуани на різні аспекти життя США та світу.

Згідно з прогнозами фахівців, до 2022 року індустрія легальної марихуани створить в США більш 467 тисяч робочих місць. Нові працівники знадобляться в торгівлі, науці, фармацевтиці та маркетингу. Крім того, представникам індустрії обіцяють підвищені зарплати.