Чехи проводять навчання з прикордонного контролю

У 12 пунктах перетину кордону з Німеччиною минулого тижня чеські служби провели дводенні навчання із прикордонного контролю. Перевірка осіб, транспортних засобів і вантажів проводилася випадковим чином і відповідно до чинних в Шенгенській зоні правил.

Комендант підрозділу чеської поліції, яка виконує функції імміграційної поліції, Мілан Маджер, сказав журналістам, що головна мета навчань – перевірити готовність окремих служб до співпраці.

У навчаннях брали участь 1200 чоловік: 300 поліцейських, більше 100 солдатів, 25 пожежників, 18 співробітників митниці, 15 співробітників пенітенціарної служби, а також медпрацівники і 12 співробітників поліції Німеччини.

Попередня перевірка стану готовності служб, що працюють на кордоні, була проведена в 2018 році на трьох ділянках кордону з Австрією. Були виявлені спроби переходу кордону і затримані групи нелегальних мігрантів.

Міністерство внутрішніх справ повідомило, що в першому кварталі 2019 року поліція затримала 1 372 людини, які незаконно перебувають в Чеській Республіці. Це на 26 осіб більше, ніж в останньому кварталі 2018 року. Найбільше було українців. Міністерство внутрішніх справ повідомило, що з початку жовтня до кінця грудня було заарештовано 37 мігрантів, які хотіли через Чеську Республіку, потрапити до інших країн, а з січня по кінець березня 59 таких людей, в основному, біженці з Іраку, Афганістану, Сирії та Ємену .