Понад 100 тисяч людей вийшли на демонстрацію в Білорусі

“Вчора більше 100 000 чоловік вийшли на вулиці Білорусі, щоб знову протестувати проти суперечливого переобрання президента Олександра Лукашенка, незважаючи на репресії з боку поліції і армії”,- повідомляє DPA.

Вчорашня акція протесту була організована з метою символічного призначення лідера опозиції у вигнанні Світлани Тіхановської президентом шляхом “народної інавгурації”.

“У столиці, Мінську, протестуючі скандували «Мир – наш президент», «Хай живе Білорусь!» і «Це наше місто!» Деякі учасники протесту носили паперові корони, щоб висміяти Лукашенко, який придушував опозицію і незалежні засоби масової інформації під час свого 26-річного правління”,- повідомляє Associated Press.

Люди в масках і військовій формі розганяли протестуючих в містах Гомель і Гродно під час вчорашніх акцій протесту, що ознаменували 50-й день демонстрацій поспіль.

За даними міністерства внутрішніх справ, вчора ввечері по всій країні були заарештовані близько 200 чоловік. Але за даними правозахисної організації «Весна», цитованої ТАСС, вчора “було затримано 339 мітингувальників”.

Щоб люди не могли приєднатися до постійно мінливих маршрутів протестів, влада знову відключила інтернет і закрила станції метро.