Тисячі людей протестують у Брюсселі проти обмежень COVID

За повідомленням ВВС, десятки тисяч людей вийшли на марш у столиці Бельгії Брюсселі на знак протесту проти нових заходів проти пандемії коронавірусу.

Акція, схвалена владою міста, розпочалася від Північного вокзалу бельгійської столиці. За даними місцевої поліції, близько 35 тисяч демонстрантів вийшли на вулиці Брюсселя. Демонстранти розпочали будівництво барикад.

Деякі протестувальники кинули пляшки із запальною сумішшю в поліцію, яка відповіла сльозогінним газом та водометами. У заворушеннях бере участь переважно молодь у масках.

Протести у бельгійській столиці викликали серйозні пробки на дорогах, і поліції довелося перекрити одразу кілька вулиць та тунелів у центрі Брюсселя.

Демонстранти здебільшого виступають проти затверджених COVID перепусток, які не дозволяють нещепленим людям входити до таких місць, як ресторани чи бари.

У Бельгії правила для масок були жорсткішими, у тому числі в таких місцях, як ресторани, де вже потрібні перепустки Covid, і більшості бельгійців також доведеться працювати з дому чотири дні на тиждень до середини грудня. Очікується, що вакцинація медичних працівників також стане обов’язковою.

Хвиля протестів у Бельгії почалася за кілька днів після демонстрацій у Нідерландах проти нових правил ізоляції.

У суботу в Гаазі люди кидали в поліцію пляшки із запальною сумішшю та підпалювали велосипеди. Усього вдень раніше демонстрація в Роттердамі переросла в насильство, і поліція застосувала силу.

Тисячі протестувальників також вийшли на вулиці в Австрії, Хорватії та Італії, оскільки обурення посилилося щодо нових обмежувальних заходів.