Освіта в Австрії для українців

Австрія – заможна, розвинена країна з унікальною культурою і природою, в якій потрібно побувати кожному. Тим більше, не варто відкидати ідею отримання освіти в Австрії.

Отримати диплом в цій країні не так просто, як на Батьківщині, або в сусідній Польщі, але реально. Для проходження університетської освіти необхідно проявити наполегливість і наполегливо трудиться, оскільки можливостей отримання диплома в Австрії – безліч.

Получение образования фото

У цій статті ми розповімо про переваги отримання освіти в Австрії, ознайомимося з місцевої університетської системою і спробуємо дізнатися про «ціну питання».

Навчання в Австрії: переваги

Австрія – колиска Європи. У цій країні можна ознайомитися з унікальною культурою та науковою спадщиною. У цій країні діють найперші і найбільш престижні навчальні заклади Європи. Місцеві університети об’єднують в собі традиції та досвіди поколінь з найсучаснішими науковими знаннями і розробками.

Диплом австрійських Вузів не тільки престижний, але і корисний на практиці. Отримане в місцевих університетах освіта знадобиться на роботі і буде корисним у житті. Навчання в Австрії проходить оптимально і дає студентам лише потрібні їм знання. Документи австрійських університетів котирується не тільки в Європі, але і по всьому світу. Випускники місцевих університетів мають високі шанси знайти престижну роботу і отримають великі заробітні плати за виконану роботу.

Проходження навчання в університеті дозволяє з легкістю оформити посвідку на проживання в Австрії. Отримання місцевого диплома може стати першою сходинкою до наступної легалізації в країні та інших державах ЄС.

Університети Австрії: їх пристрій

Сьогодні вища освіта в Австрії надається німецькою мовою. У країні також читають англомовні курси, але записатися на них набагато складніше, ніж на німецькі. Для проходження навчання в місцевих ВУЗах необхідно знати мову на рівні В2 або С1, що відповідає загальноєвропейській практиці. «Підтягнути мову» можна безпосередньо в Австрії перед надходженням, так як всі Вузи пропонують підготовчі курси.

Австрія – маленька країна з великим університетським спадщиною. Сьогодні в державі функціонують 50 Вузів і проходять понад 2000 тисяч різних освітніх програм. Найчастіше в Австрію приїжджають, щоб вивчати мистецтво, історію, прикладні науки і новітні технології. Зараз у місцевих університетах навчаються понад 200 тисяч студентів з усього світу.

Внз Австрії бувають двох типів – державні та приватні. Перші надають освітні знання з усіх сфер сучасної науки на базовому рівні. Другі – надають більш поглиблені знання, грунтуючись на індивідуальному підході до студентів. Також в Австрії є коледжі, які видають дипломи з аграрних, педагогічних, екологічних та інших спеціальностей.

Навчальний рік у цій країні починається 1 жовтня і закінчується 30 вересня. Студенти навчаються два семестри. Освіта в Австрії для іноземців, також як і для місцевих жителів, триває декілька років. Для отримання ступеня бакалавра потрібно вчитися 6 – 8 семестрів. Для диплома магістра потрібно провчитися додаткові 2 – 4 семестри. Звання доктора потребуватиме проходження додаткових шести семестрів.

Зазначимо, що навчання в Австрії – індивідуальне. Студенти мають багато вільного часу, який витрачають на роботу і розваги. Крім того, навчальний графік складається з урахуванням потреб і особливостей кожного студента.

Вартість навчання в Австрії: чи є шанс на стипендію?

Обучение фото

Безкоштовна освіта в Австрії можливо лише в державних університетах для громадян ЄС. Громадяни інших країн повинні внести фіксовану плату – 726 євро за один семестр. Відзначимо, що деякі Вузи надають пільги студентам з України, ціни для яких за один семестр нижче вдвічі – до 363 євро.

Вартість навчання в приватних університетах – різна. Ціна починається від 1 тисячі євро і доходить до сум, більших у 10 разів. Вартість контракту залежить від спеціальності, обраних курсів і деяких інших факторів. Важливо звернути увагу, що освіта в Австрії для українців на безкоштовній основі можливо лише на один семестр або навчальний рік. Повний курс навчання у Вузі в Австрії не оплачується ні однією організацією і ні одним фондом. Для оплати усіх 4 – 5 років навчання потрібно мати свої гроші або шукати приватних спонсорів.

Безкоштовна вища освіта в Австрії оплачується кількома програмами, спрямованими на залучення талановитої молоді. Стипендій для видатних умів не багато і конкурс за отримання стипендії належить неабиякий. Однак, багато українці зуміли вчинити в австрійські Внз на безкоштовній основі, що має мотивувати і майбутніх абітурієнтів з нашої країни.

Як вчинити в австрійський вуз?

Для вступу необхідно надати копію закордонного.паспорти, атестат зі школи і переведений до нього додаток (з перекладом і апостилем). Також знадобиться довідка з українського університету (за наявності), а також документ про наявність знань німецької мови на потрібному рівні, що видається за підсумками іспитів в мовній школі.

Адміністрації університетів залишають за собою право вимагати додаткові документи, а також провести іспити для абітурієнтів. Вступна компанія в Австрії на літні програми закінчується 5 лютого, а зимові – 5 вересня.

Витрати студентів в Австрії

Освіта в Австрії, вартість якого варіюється від 760 до 10 тисяч євро за семестр, – не головна стаття витрат. Місцеві Вузи не надають місце в гуртожитку. Знімати квартиру або кімнату студенту доведеться самостійно. Орендна плата в Австрії стартує від 250 до 400 євро в місяць і сягає кількох тисяч євро.

Також доведеться витрачати гроші на харчування (від 400 євро), навчальні витрати, проїзд і розваги – від 500 євро в місяць. Загальна сума витрат студента на життя в Австрії становить близько 1000 євро на місяць.

Кращі Вузи Австрії

Віденський університет є одним з найбільш престижних навчальних закладів. Місце з багатовіковою історією випускає визнаних фахівців. «Альма матер» десятка нобелівських лауреатів. Університет вміщує майже 100 тисяч студентів з 140 країн світу. Надає 180 навчальних програм. Освіта в Австрії для українців найчастіше пропонують саме в цьому Вузі, що виділяють стипендії для студентів з країн, що розвиваються.

Технічний університет Граца

Технический университет Граца фото

Випускає найкращих представників технічних спеціальностей в Європі. Дипломи Внз в таких областях, як комп’ютерна техніка, економіка, архітектура, інформаційні технології – є «перепусткою» у провідні світові компанії.

Університет Зальцбурга

Университет Зальцбурга фото

Тільки тут студенти можуть вчиться в унікальній атмосфері багатовікової культури і старовинної архітектури. Славиться своїми випускниками гуманітарних спеціальностей.

Робота і навчання в Австрії: чи можливо поєднувати?

Шанси на здобуття вищої освіти високі для тих, хто готовий працювати за сумісництвом. Робота в країні високо оплачується і влаштувавшись на півставки, можна заробити на оплату навчання в державному університеті, що роблять безліч студентів з усього світу. Зазначимо, що для роботи на півставки або наукової зайнятості – окремі дозволи не потрібні.

Робота на повну ставку під час навчання можливе після одержання дозволу на роботу, ліміт на яких в Австрії обмежений.

Під час проходження навчання в бакалавраті студенти мають право працювати 10 годин на тиждень. У магістратурі – 20 годин. Повний робочий день іноземці можуть працювати під час літніх канікул.

Навчання в Австрії – можливість, яка може змінити життя

Освіта в Австрії – реально для українців. Для отримання можливості отримати австрійський диплом потрібно лише бажання і цілеспрямованість. З усім іншим – допоможе наш сайт. Приміром, як оформити візу в Австрії можна дізнатись у нашому попередньому матеріалі. У рубриці «Робота в Австрії» також розміщені найбільш актуальні вакансії з цієї країни.