Грошей багато не буває: більше половини канадців планують просити підвищення зарплати

Абсолютна більшість економічно активних канадців не зовсім задоволені рівнем своєї заробітної плати і мають намір в цьому році просити надбавку.

Сайт Indeed Canada, який спеціалізується на наданні послуг з пошуку роботи, провів велике опитування серед своїх користувачів. Результати опитування показали, що лише 13 відсотків канадських працівників задоволені рівнем своєї зарплати. У порівнянні з минулим роком, кількість задоволених зменшилася на 4 відсотки.

Також дослідження настроїв канадських працівників показало, що зниження рівня задоволеності заробітною платою спонукає 53 відсотки респондентів найближчим часом попросити у роботодавців підвищення зарплати.

Опитування також показало, що переважна більшість канадських громадян хотіли б заробляти на рік в середньому на 12 тисяч доларів більше, ніж вони заробляють зараз.

Примітно, що такі результати соціологічного дослідження отримані в ситуації, коли в Канаді зафіксований рекордно низький рівень безробіття, який досяг мінімального показника за останні 40 років (5,6 відсотка) і продовжує знижуватися.

Згідно оновлених даних Статистичного управління Канади, в країні в лютому з’явилося ще 56 тисяч нових робочих місць. У поєднанні зі зростанням в січні дані представляють собою двомісячний період з найвищим зростанням числа нових робочих місць на канадському ринку праці з 2012 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що канадський уряд виділяє додаткові 10 мільйонів доларів, щоб медики-іммігранти могли оперативно підтвердити свій диплом і швидше працевлаштуватися.

У минулому році в Канаді зафіксовано рекордну кількість іммігрантів, починаючи з 1913 року.