Маршрут поїзда Прага-Краків буде продовжений до України

Чеська пасажирська залізнична компанія Leo Express планує найближчим часом продовжити рейс Прага-Краків до станції Мостиська на Львівщині.

Серед українців значно зріс інтерес до поїздок в країни Європейського союзу. Схоже на те, що керівництво чеського транспортного оператора Leo Express має намір скористатися цим фактом. Планується запуск першого поїзда від прикордонної станції у Львівській області Мостиська до Праги через Краків.

Адміністрація залізничного транспорту Польщі вже отримала від компанії інформацію про заплановані рейси. Планується, що регулярні рейси почнуть виконуватися з 11 грудня 2019 року протягом наступних п’яти років. Також заявлено про намір виконувати рейси до чотирьох разів на день сім днів на тиждень. Чотири рейси – це максимальна прогнозована оператором кількість рейсів.

Продовження маршруту Прага-Краків до станції Мостиська вигідно, оскільки колія європейського стандарту 1435 мм, яка прокладена до станції, дає можливість, не зупиняючи поїзд, робити прикордонний контроль. Такий спосіб перевірки документів дозволяє заощадити час у дорозі, що зручно для пасажирів.

Відстань між Прагою і Мостиська потяг долатиме протягом майже 10 годин.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що більше 3 мільйонів пасажирів скористалися послугами «Укрзалізниці» під час новорічних свят.