Українці за кордоном заробляють все більше і більше

За першу половину 2018 року українські трудові мігранти в цілому заробили на 43 відсотки більше грошей, ніж за аналогічний період 2017 року.

Українці за кордоном з кожним роком заробляють все більше і більше. Обсяг зарплат, який роботодавці виплатили нашим співгромадянам протягом перших шести місяців року, що минає, збільшився на 43 відсотки. Разом з тим, як підкреслюється в звіті про фінансову стабільність Національного банку України (НБУ), в цей же період часу темпи число трудових мігрантів хоча і збільшується, але вже не так швидко, як це було в попередні три роки.

Таким чином, подальше зростання рівня доходів українських трудових мігрантів знижує вплив одержуваних в Україні зарплат на загальні доходи населення.

В цьому році намітилася тенденція зниження темпів трудової міграції, що може безпосередньо вплинути на уповільнення зростання заробітних плат в Україні. Одночасно з цим в звіті підкреслюється, що багато країн Європейського союзу готують спрощення працевлаштування для громадян не з країн ЄС. Цей факт може привести до значного збільшення кількості українців, які їхатимуть працювати за кордон.

Схоже, українську владу влаштовує ситуація, коли не потрібно особливо піклуватися про створення нових робочих місць в Україні. Адже гроші, які зароблять українці в інших країнах, вони висилають своїм сім’ям, щоб забезпечити їх хоча б найнеобхіднішим. Валютні перекази позитивно впливають на фінансовий сектор і українську економіку в цілому.

Нагадаємо, з 200 тисяч іноземців, які приїхали працювати до Польщі і отримали тимчасові види на проживання, близько 140 тисяч – громадяни України. При цьому дві третини українців – молоді люди у віці від 20 до 39 років.

Джерело: www.eurabota.ua

25.12.2018