Новий закон обмежить масовий виїзд громадян Грузії в ЄС

Проект закону «Про порядок виїзду і в’їзду громадян Грузії» розширює список обмежень для відмови при перетині кордону країни.

 Граница Грузии фото

Метою прийняття нового закону є посилення попереджувального механізму в рамках існуючих ресурсів, щоб істотно скоротити виїзд громадян Грузії в країни Європейського союзу, які використовують можливість безвізової поїздки з метою залишитися жити в ЄС, безпідставно просячи притулку.

Положення нового закону передбачають, якщо на кордоні Грузії буде з’ясовано, що громадянин їде в Євросоюз, йому можуть відмовити у перетині державного кордону відразу з кількох причин, серед яких: відсутність біометричного паспорта, не куплений зворотний квиток, не заброньований номер у готелі або не орендована квартира, відсутність пасажирської страховки, немає жодного документа, який би підтверджував фінансове забезпечення для подорожі.

Як відомо, Європейський союз залишив за собою право задіяти механізм зупинення безвізового режиму у разі збільшення третіх країн кількості нелегалів, непідтверджених заявок про надання притулку чи потенційні загрози внутрішньої безпеки ЄС.

Джерело: www.eurabota.ua