Зіткнення з поліцією і акції протесту в Індії через пост в інтернеті

Троє людей було вбито в індійському місті Бангалор після того, як поліція відкрила вогонь по натовпу, яка протестувала проти блюзнірського поста в Facebook, повідомляє BBC.

Натовпи зібралися перед будинком місцевого політика, родича якого звинувачують в розміщенні «образливого» запису про Пророка Мухаммеда.

Вони підпалили автомобілі і напали на прибвших на місце співробітників поліції. Поліція затримала 110 осіб.

Комісар міста Камаль Панта заявив, що щонайменше 60 поліцейських, включаючи старших офіцерів, отримали поранення. Комендантська година введена в двох поліцейських ділянках міста.

Тим часом міська поліція написала в Твіттері, що ситуація «під контролем», додавши, що поліція відкрила вогонь, щоб розігнати натовп, попередньо застосувавши сльозогінний газ і кийки. Смерті підтвердив міністр внутрішніх справ штату Карнатака, столицею якого є Бангалор.

Тим часом міністр Аханда Срініваса Мурті звернувся до протестуючих з відео-закликом зберігати спокій і пообіцяв їм справедливість.

«Я закликаю своїх братів-мусульман не воювати проти тих, хто порушив закон. У будь-якому випадку, ми всі брати. Хто б не був винен, ми гарантуємо, що вони будуть покарані. Я з вами”.