ПЛР-тести у Франції тепер будуть повністю відшкодовані

Рейтер повідомив, що “тести ПЦР, щоб визначити, чи інфікований пацієнт COVID-19, тепер будуть повністю відшкодовані у Франції, незалежно від того, прописані вони лікарем чи ні”.

Про це рішення повідомив міністр охорони здоров’я Олів’є Веран в інтерв’ю «Parisian Ojurduy». Воно дозволяє кожному скористатися тестом ПЛР, який буде повністю відшкодовано без необхідності призначення лікарем.

ПЛР-тести виконуються шляхом взяття проб мазком з носоглотки. Зразок вставляється в апарат, який дає результат – позитивний чи негативний.

Згідно з останніми даними, опублікованими медичною владою, баланс пандемії нового коронавіруса у Франції виглядає таким чином: 30 192 померлих і 180 528 інфікованих.

Поріг в 1000 нових випадків COVID-19 в день був подоланий в четвер і п’ятницю, досягнувши рівня, який був у кінці карантину в травні.

“Ми не можемо говорити про другу хвилю, але одне можна сказати напевно – число позитивних випадків значно зросло протягом декількох днів, після падіння протягом тринадцяти тижнів”,- сказав Веран.

Французький міністр охорони здоров’я пов’язує цей стрибок зі збільшенням числа інфікованих молодих людей з надзвичайно високим рівнем безсимптомних випадків.

“Безсумнівно, вразливі і літні люди продовжують вживати запобіжних заходів, в той час, як молоді були менш обережні. Це саме те, що можна знайти на святкових заходах і особливо на сімейних зборах, які є основою осередків”, – додав Веран.

“Крім того, ми значно збільшили кількість виконуваних тестів. Після 11 травня ми проводили трохи більше 200 000 тестів на тиждень, і тепер я можу сказати, що ми наближаємося до 500 000 тестів на тиждень з рівнем позитивних результатів в діапазоні від 1 до 1, 5%, “- сказав міністр охорони здоров’я Франції.