Чи є Lufthansa банкрутом?

“Керівництво Lufthansa заявило, що може оголосити про банкрутство”, – повідомляє ТАСС.

Керівництво найбільшої німецької авіакомпанії заявило, що через припинення рейсів, викликаних глобальною пандемією коронавіруса, втрати компанії склали один мільйон євро на годину. «Це означає, що наші грошові резерви (в розмірі чотирьох мільярдів євро) можуть закінчитися у вересні 2020 року, і ми будемо змушені оголосити про банкрутство найпізніше на початку наступного року»,- сказали в компанії.

Процедура банкрутства дозволила Lufthansa відмовитися від фінансової допомоги, запропонованої авіаперевізнику урядом в Берліні. У свою чергу, компанії може бути надано право розпоряджатися своїми активами і звільнити близько 10 000 чоловік в прискореному порядку.

Представники уряду Федеративної Республіки і компанії почали переговори про виведення Lufthansa з кризи близько двох тижнів тому. Однак керівництво авіакомпанії заявило, що не прийме фінансову допомогу в розмірі 9 млрд. євро. Причиною цього стало прохання Європейської комісії про те, щоб компанія відмовилася від ключових точок посадки і зльоту в двох найбільших аеропортах Європи (у Франкфурті-на-Майні і Мюнхені).