Нова неприємність для McDonald’s: позов про сексуальні домагання по відношенню до співробітників

Як повідомляє The Guardian, в Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) була подана скарга на McDonald’s за сексуальні домагання.

Звинувачення включає в себе скарги офіційних осіб з США, Великобританії, Австралії, Бразилії, Чилі, Колумбії і Франції.

Скарги включають спроби зґвалтування, роздягання співробітників (деякі з них неповнолітні), небажаний фізичний контакт і випадки незаконного розміщення камер в жіночих роздягальнях.

Позов був поданий в офісі ОЕСР в Нідерландах, і скарга не вимагає компенсації – вона просто прагне оприлюднити проблему і, привернути увагу до, можливо, найпопулярнішої в світі мережі швидкого харчування.

«McDonald’s роками повідомляв про сексуальні домагання і сексуальне насильство проти них, але прогнила корпоративна культура, нав’язана вищими рівнями компанії, не дозволяла їй робити які-небудь дії проти цієї проблеми» – сказала Сью Лонглі з Міжнародного союзу.

Профспілка, до якої входять Європейська федерація продовольства, сільського господарства та туризму і Міжнародний союз працівників сфери послуг в США, заявив, що вони вирішили подати позов в Нідерландах, тому що в Сполучених Штатах, де знаходиться штаб-квартира McDonald’s, компанія не несе відповідальності за поведінку співробітників в ресторанах, так як 90 відсотків ресторанів є франшизами.