Erasmus + стає все більш популярним у Франції

Французьке агентство Erasmus + зареєструвало двадцяти відсоткове збільшення фінансових заявок за 2017 рік порівняно з попереднім роком.

Программа Erasmus+

Кількість бенефіціарів програми Erasmus + у Франції збільшилася в 2017 році завдяки великому бюджету для європейської програми обміну. В минулому році було схвалено 79 888 заявок на мобільність в порівнянні з 67 604 в 2016 році, згідно з даними, опублікованими французьким агентством Erasmus + у вівторок, 27 березня.

Програма, яка відзначила свій тридцятирічний ювілей у минулому році, залишається третім найбільш позитивним досягненням ЄС в очах широкої громадськості і першим у Франції, згідно з опитуванням, опублікованим BVA в травні 2017 року.

Студенти залишаються основними бенефіціарами, з яких 45 511 брали участь в програмі в 2017 році. Аналогічні тенденції спостерігаються у всьому Євросоюзі, так як цифри за 2016 рік показують збільшення числа студентів, що відправляються на стажування, а також кількість навчальних і викладацьких кадрів, що беруть участь у програмі з 2014 року.

Недавній експериментальний проект з обміну співробітниками між МСП в ЄС показав багатообіцяючі результати, і Комісія обговорює розширену, фінансовану ЄС схему обміну для свого наступного бюджету.

Себастьян Тьєррі, заступник глави французького агентства Erasmus + зазначив, що зростання фінансування пояснюється збільшенням бюджету в 2017 році.

«Відповідно до семирічної програми бюджет значно збільшився. За даними агентства на освіту і навчання зростання склало 18%, а на партнерські відносини -20%. Збільшення відбуватимуться щороку до 2020 року», – зазначив Себастьян Тьєррі.

Erasmus + також пропонує можливості мобільності в країнах за межами ЄС: в Україні, Росії, Канаді та інших.

Джерело: www.eurabota.ua