Скандал з Каммінгсом підірвав підтримку Бориса Джонсона

“Скандал навколо Домініка Каммінгса підірвав підтримку британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона. Опитування показує найрізкіше падіння підтримки консервативного лідера за десятиліття”, – повідомляє AFP.

Сьогодні, коли прем’єр-міністр готується до обговорення в парламенті дій уряду по боротьбі з коронавірусом і скандалом, опитування YouGov for the Times показує, що лідерство консерваторів над основної опозиційної лейбористської партією скоротилося на 9%.

Опитування Daily Mail показало, що рейтинг схвалення Джонсона впав з 19% до -1% всього за кілька днів, хоча він привів партію до великої перемоги шість місяців тому.

Окремо Консервативна партія незадоволена скандалом навколо Каммінгса, старшого радника Бориса Джонсона. Майже 40 депутатів-консерваторів вимагають, щоб Каммінгса звільнили. Вчора міністр подав у відставку на знак протесту.

Каммінгса звинувачують в порушенні карантинних і коронавірусних заходів контролю. Він проїхав 460 кілометрів від Лондона до Дарема, щоб відвідати родичів.