Зелене світло для українських перевізників

На офіційному сайті Укрінформу повідомляється, що 5730 українських перевізникам буде надано дозвіл на роботу в різних країнах ЄС. Цьому посприяло рішення безпосередньо комісії з розподілу дозволів Європейської конференції міністрів транспорту (ЄКМТ).

Як повідомляється в звіті комісії у результаті розподілу нашим співвітчизникам було видано 236 дозволів ЄКМТ для використання транспортними засобами категорії «Євро-4 безпечні» і вище, 3 209 дозволів ЄКМТ – для використання транспортними засобами категорії «Євро-5 безпечний» і вище, 96 прав роботи в Австрії, 300 прав роботи в Італії, 1 644 прав роботи в Угорщині, 85 прав роботи в Греції і 160 прав роботи в Росії. Що стосується решти, то він становить: 9 дозволів ЄКМТ для використання транспортними засобами категорії «Євро-4 безпечні» і вище, 1 дозвіл ЄКМТ для використання транспортними засобами категорії «Євро-5 безпечний» і вище, 16 прав роботи в Угорщині і 5 прав роботи в Греції. Зазначені залишки будуть передані для розподілу серед українських перевізників під час перерозподілу, як пояснюють в урядові відомства.

Також під час засідання було встановлено, що перевізники – переможці конкурсу можуть отримати дозволи ЄКМТ в установленому порядку, а також за умови сплати обов’язкового платежу за участь України в Міжнародному транспортному форумі, який на 2017 рік становить близько 500 гривень.

Нагадаємо також, що згідно інформації, наданої Державною службою з безпеки на транспорті, видача дозволів ЄКМТ була розпочата 23 грудня цього року.