Підписано меморандум про будівництво міжнародної автомагістралі через Карпати

У неділю 22 жовтня у польському місті Перемишль провели зустріч міністри інфраструктури України та Польщі: Володимир Омелян та Анджей Адамчик.

Головною подією цієї зустрічі стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння, що стосується подальшої співпраці в рамках проекту Via Carpatia.

министры инфраструктуры Украины и Польши: Владимир Омелян и Анджей Адамчик подписание меморандума

Таку назву дали нової міжнародної автомагістралі частина якої буде проходити через Карпати. На сьогодні проект знаходиться на стадії активної розробки.

Крім церемонії підписання цього документа, в ході переговорів міністри проаналізували, як йде підготовка до будівництва ще однієї нової транспортної магістралі GO Highway.

Володимир Омелян розповів, що ці проекти – велика інфраструктурна ініціатива, яка в майбутньому стане надійним транспортним коридором, що з’єднує Південну і Північну Європу, а також допоможе інтеграції транспортних систем країн Східної Європи і Європейського Союзу.

Ці нові автомагістралі, які зроблять Україну в прямому сенсі ближче до Європи, оскільки дозволять українцям, які, знайшовши підходящу вакансію на www.eurabota.ua, швидше і безпечніше добиратися до місця роботи.