Крим збирається подати позов проти України через водну блокаду

Крим подасть до міжнародних інститів позов на Україну щодо водної блокади півострова. Про це РІА Новини повідомив голова комітету Держради Криму по народній дипломатії та міжнародним відносинам Юрій Хемпель.

Раніше Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал. Після приєднання Криму до Росії потік по каналу був повністю зупинений в рамках ініційованої Києвом водної блокади.

«На відверто ворожі дії потрібно адекватно реагувати. Україні потрібно підготувати міжнародний позов за численні порушення прав кримчан. Ми гідно подолали різні блокади і подолаємо водну. Крім того, на мій погляд, існує небезпека отримати воду з України, тому що ніхто не може гарантувати, що націоналісти в своїй ненависті до кримчан не отруїять водні ресурси для Криму »,- сказав Хемпель.

За його словами, він сподівається на толерантність української влади щодо часткового відновлення водопостачання. Раніше радіо «Супутник» повідомляло, що Росія запропонувала доповісти ООН про водну блокаду Криму.