Україна ледь не втратила безвиза, через імітацію боротьби з корупцією

Європейський Союз може позбавити Україну безвізового статусу, якщо Верховна Рада прийме новий закон, який робить Національне антикорупційне агентство залежним від влади.

Европейский Союз может лишить Украину безвизового статусаНагадаємо, що реалізація угоди про безвізовий режим між Україною та ЄС діє лише при виконанні вітчизняними владою умов Угоди про асоціацію. У ратифікованій документі прописано обов’язок української уряд створити незалежні антикорупційні органи. Однак, на сьогоднішній день, ні уряд, ні парламент, не досягли успіхів у справі реальної боротьби з корупцією.

Так, в ніч з 6 на 7 грудня посли країн ЄС провели таємні зустрічі з вищими українськими чиновниками, в ході яких заявили, що якщо в країні не буде створено незалежне НАБУ і Антикорупційний суд, то про безвизе доведеться забути.

Про це повідомляють джерела від обох сторін – європейські і українські. Ймовірно, загрози європейських дипломатів подіяли, оскільки вранці 7 грудня законопроект про введення НАБУ в підпорядкування Генеральній прокуратурі був знятий з порядку розгляду Верховною Радою України. Нагадаємо, що в деяких європейських країнах вже можна працювати з безвизу. Для того, щоб скористатися цим способом працевлаштування радимо відвідати нашу сторінку “Робота в Чехії“.