В Черкаському інституті можна отримати український і польський дипломи

У студентів Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля з’явилася унікальна можливість отримати два дипломи відразу двох вищих навчальних закладів – українського і польського.

Можно получить украинский и польский диплом

В інституті вперше впроваджена програма подвійного диплома, яка в цьому навчальному році буде вперше реалізована в Черкаській області саме в такому унікальному форматі.

Даною програмою можуть скористатися студенти, які навчаються на платній формі навчання, оскільки, ті, хто навчається за державні гроші, відразу приймають присягу і є співробітниками Державної служби надзвичайних ситуацій, і тому не можуть навчається таким способом.

Студенти, які будуть навчатися за програмою подвійного диплому, 1,3,5,8 семестри будуть слухати лекції в Черкасах, а всі інші – у польській столиці – Варшаві. Цьому сприяє те, що навчальні програми на дві третини ідентичні.

Навчання українських студентів буде вестися на польській мові. З цією метою весь перший семестр студенти будуть вивчати новий для себе мову на спеціальних курсах. У лютому 2019 року група українських студентів поїде до Варшави, а на їх місце приїдуть студенти з Польщі.

Таким чином, після чотирьох років навчання, студент, який успішно закінчив інститут, отримає одночасно два дипломи і буде мати можливість працювати в будь-якій з двох країн.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося посол України в Польщі Андрій Дещиця, розповів, що лише 10 відсотків українців, які навчаються в польських університетах, планують після закінчення навчання повертатися в Україну.