Освіта за кордоном приваблює все більше українців

Українські студенти все більше віддають перевагу навчанню в університетах інших країн.

Университет фото

Єгор Стадний, аналітик центру CEDOS – незалежної, некомерційної організації, яка займається дослідженнями соціальних процесів у сфері освіти та міграції, стверджує, що згідно з оцінками, в 2017 році мінімум 72 тисячі українських студентів віддали перевагу отримувати вищу освіту не в Україні, а в інших країнах.

Крім цього Стадний уточнив, що понад 30 тисяч українців обирають навчання в польських університетах. На другому місці за уподобанням знаходиться Німеччина, у вищих навчальних закладах якій навчається в загальній складності близько 9 тисяч молодих українців. Третє місце займають російські університети, туди на навчання виїжджають майже 7 тисяч осіб. Також багато українських студентів здобувають вищу освіту в Канаді, Чехії, Італії, Сполучених Штатах, Іспанії.

Особливо великий приріст бажаючих навчатися за кордоном спостерігається останні два роки і становить 20%. У кількісному вираженні це майже 11 тисяч українських студентів, які замість аудиторій університетів України воліють можливість вчитися в інших країнах. При цьому 7 тисяч з них вступили до університетів Польщі.

Така популярність вищої освіти в польських університетах пояснюється насамперед тим, що в більшості випадків витрати на дорогу, проживання, харчування і безпосередньо навчання менше або дорівнюють порівняно з українськими університетами. Крім цього, після закінчення університету українці без особливих проблем працевлаштовуються в Польщі чи в інших країнах Євросоюзу.

Джерело: www.eurabota.ua