Туреччина експортує тести на новий коронавірус більш, ніж до 50 країн

“Туреччина експортує тести на новий коронавірус до більш, ніж 50 країн світу і не має проблем з виробничими потужностями”, – повідомляє Анатолійське агентство з посиланням на міністра промисловості і технологій.

За словами Мустафи Варанка, який виступав по радіо вчора ввечері, Туреччина володіє необхідною інфраструктурою для виробництва пристроїв для мікробіологічних випробувань.

Варанк зазначив, що тести, які використовуються міністерством охорони здоров’я країни, були розроблені місцевою компанією.

Міністр також наголосив на необхідності визначення критеріїв для багаторазових захисних масок для забезпечення їх безпеки. За його словами, були сформульовані конкретні стандарти для стійкості масок до бактеріальної фільтрації, рівнів повітропроникності і рівнів очищення від мікробного забруднення.

Він порадив громадянам бути обережними, чи відповідають придбані ними маски критеріям, а виробникам ставити на свої вироби відповідний маркер.

Агентство повідомило, що близько 800 компаній виробляють хірургічні маски в Туреччині загальною потужністю 40 мільйонів масок на день.