У Перемишлі буде прокладений підземний туристичний маршрут

Понад 13 мільйонів злотих буде виділено на розширення підземного туристичного маршруту в місті Перемишлі (Підкарпатське воєводство). Проект підземного туристичного маршруту буде фінансовано Регіональною оперативною програмою Підкарпатської провінції, і як очікують організатори та інвестори проекту, він буде закінчений в 2021 році.

За словами речника мера Перемишля Вітольда Вольчика, проект буде реалізований спільно з Національним музеєм Перемишля.

“Головною метою нашої ініціативи є розвиток підземної інфраструктури Перемишля. Сьогодні можна відвідати підвали під будівлями, що розташовані на площі Ринок 1, які приваблюють туристів та гостей міста своєю архітектурою», – сказав Вольчик.

Проект передбачає створення підземного туристичного маршруту, на якому буде відтворено підземне місто Перемишель в 16-ому і 17-ому сторіччях.

“Для історії Перемишля це буде золотий вік. Розташування підземних підвалів буде максимально відповідати топографічному образу міста в шістнадцятому сторіччі. Також у цих підвалах будуть транслюватися спеціальні фільми, та зустрічатимуть гостей відповідні постаті минулого»,- пояснив Вольчик.

Джерело: news.eurabota.ua

15.01.2019