Армія Хафтара збила два турецьких безпілотника в Лівії

Як повідомляє Супутник, Лівійська національна армія заявила, що недавно збила в Туреччині два безпілотні літальні апарати.

“Сили оборони Лівійської національної армії збили два турецьких безпілотника – один над авіабазою в Окба ібн Нафа (північний схід, недалеко від кордону з Тунісом), а інший над південним сходом столиці Тріполі, в районі Айн-Зара”, – повідомив представник LNA Ахмед аль-Місмарі в Facebook.

2 січня турецький парламент прийняв закон, що дозволяє розміщення військ в Лівії. Потім президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина направила війська на підтримку уряду національної єдності в Файес аль-Сарадж і залишиться в Лівії до стабілізації ситуації.

Криза в Лівії почався після того, як відставка її лідера Муаммара Каддафі в 2011 році перетворилася в зіткнення між ворожими угрупованнями.

На міжнародній конференції по Лівії, яка відбулася в січні в Берліні, обговорювалося подвоєння зусиль по досягненню міцного перемир’я в країні. Однак дві ворогуючі сторони, кожна з яких підтримується ззовні, продовжують порушувати перемир’я, оголошене 12 січня за ініціативи Росії і Туреччини.