В аеропорту Сіднея тестується система ідентифікації пасажирів

Пасажири Qantas почали використовувати технологію розпізнавання осіб в аеропорту Сіднея.

В аэропорту Сиднея фото

Катарська авіакомпанія Qantas виступає в якості стартового партнера для випробування нової системи ідентифікації, в якому беруть участь пасажири на деяких міжнародних рейсах.

Генеральний директор аеропорту Сіднея стверджує, що в майбутньому особа пасажира буде діяти як паспорт і посадковий талон.

Коли система буде повністю протестована, це дозволить пасажирам під час оформлення всіх необхідних для польоту документів більшу частину використовувати своє обличчя в якості ідентифікації доступу», йдеться в повідомленні прес-служби міжнародного аеропорту.

На першому етапі будуть розглянуті чотири ключові етапи по яких проходить кожен пасажир: автоматична реєстрація, здача багажу, доступ у зону відпочинок і посадка. Мобільна перевірка і автоматична обробка при прикордонному контролі будуть робитися в майбутніх випробуваннях.

«Ми працюємо з Qantas з самого початку і раді співпрацювати з ними для дослідження нової технології. Скоро особа буде паспортом і посадковим талоном на кожному етапі оформлення документів», – сказав генеральний директор Сіднейського аеропорту Джефф Калберт.

Джерело: www.eurabota.ua