Українці не хочуть працювати у Польщі, виною тому чеські і словацькі підприємці

За даними Міністерства праці в Польщі, в цьому році зареєстрували на 200 тисяч менше дозволів на роботу для українців, ніж у попередньому році. Експерти повідомляють, що такий спад пов’язаний з тим, що чеські і словацькі роботодавці пропонують працівникам з України кращу оплату праці.

За словами експертів ринку праці в Польщі, в майбутньому ситуація з українськими працівниками змінитися тільки в гіршу сторону. Чехія і Словаччина є головними конкурентами для Польщі за трудовий ресурс, вже зараз вони переманили до себе велику кількість працівників.

 где работать

Але, на думку дослідників польського ринку праці – найбільший удар з нестачею працівників слід очікувати, коли свої кордони українцям відкриє Німеччина.

Директор агенції з працевлаштування Personnel Service – Кшиштоф Инглот, закликав польських роботодавців звернути увагу на чеських і словацьких підприємців, які платять українцям на 15-20% більше, ніж поляки. “Польським роботодавцям треба збільшити зарплату зараз своїм працівникам, щоб майбутнім їм не довелося працювати самим на себе”, – сказав він.

Джерело: www.eurabota.ua

19.10.2018