В Чехії проживає півмільйона іноземців

За даними статистичного управління Чехії, кожного року в країну приїжджає близько тисячі іммігрантів. Серед іммігрантів переважають – словаки і українці.

иммигранты в чехии

Від 2016 року до сьогоднішнього дня, можна спостерігати тенденцію економічних іммігрантів в Чеську Республіку. Найчастіше, жителі інших країн приїжджають з метою знайти роботу в Чехії. Найбільшу кількість іноземних працівників працюють у промисловій сфері праці.

На даний момент більше половини іноземців вже отримали посвідку на проживання в Чехії, деякі із приїжджих, тільки планують зайнятися процедурою отримання цього документа.

Чехія займає одне з останніх місць в Європі порівняно з такими країнами, як Польща і Німеччина, де кількість іноземців дуже високо. В Чехії кількість іноземних громадян становить лише 4,5 % від усього населення країни.

У зв’язку зі сформованою ситуацією, з нестачею робочих рук, уряд Чехії сподівається на більший приплив іноземних працівників в країну, і робить все можливе для того, щоб вони залишалися в Чехії, як можна довше.

Джерело: eurabota.ua