Польща сьогодні: новини говорять про відкриття українських шкіл у Кракові

Для всіх українців у Кракові з’явилися приємні новини. Польща сьогодні говорить тільки про відкриття українських шкіл у одному з найбільших міст країни – в Кракові.

Рішення про заснування шкільної освіти для дітей українських мігрантів рідною мовою було викликано тим, що сьогодні в Кракові проживає значна кількість мігрантів.

m1

Для задоволення потреб українських дітей у Кракові було прийнято рішення відкрити спеціальні двомовні класи. Крім того, в місті будуть організовані додаткові уроки української мови.

Нагадаємо, що це не єдина ініціатива польських властей щодо полегшення життя українських мігрантів. Детальніше про це ми розповідали в нашій статті “Новини в Польщі говорять тільки про те, що для українців змінили правила працевлаштування”.

Потреба в україномовному освіту в Польщі стає все більше з кожним роком. Так, у 2013 році в Кракові було лише 74 школяра з України, а сьогодні 1,8 тисяч.

Однак, до сьогоднішнього дня діти вихідців з України у Польщі були позбавлені можливості вчитися рідною мовою. Однак, у прийдешньому навчальному році ситуація була виправлена.

Спеціально для українських дітей в школах Кракова з вересня 2017 року відкриються двомовні класи, а також будуть доступні додаткові уроки рідної мови.

Читайте також:

1.Дешева авіакомпанія по Європі збільшує кількість рейсів в Україну (ФОТОФАКТ)

2.Останні новини світу вразили рейтингом найбільш соціально розвинених країн планети

3.Новини Канади говорять про те, що українцям дадуть безвиз

4.Україна-ЄС: безвізовий режим став подарунком для майже мільйона українців

5.Робочі візи в Польщу отримали понад 70 тисяч українців