Прем’єр-міністр Гаїті звільнив міністра юстиції

“Прем’єр-міністр Гаїті Аріель Генрі призначив нового міністра юстиції пізно ввечері в середу”, – повідомляє France 24. Тимчасовим міністром юстиції призначений Лист Квітель. Його призначили через плутанину на Гаїті, більш ніж через два місяці після вбивства глави держави.

У вівторок вранці урядовий комісар попросив суддю, який веде розслідування, висунути обвинувачення прем’єр-міністру. Прокурор закликав главу уряду пояснити зміст двох телефонних розмов, які він мав з одним з головних підозрюваних у вбивстві в ніч нападу.

Підозрюваним у вбивстві глави держави є Джозеф Фелікс Бадіо, колишній виконавчий директор антикорупційного підрозділу Міністерства юстиції.

Телефон Бадіо нібито був виявлений в районі поруч з резиденцією Мойса, коли Бадіо двічі дзвонив Генрі рано вранці 7 липня після того, як президент був застрелений бойовиками.

Оскільки розслідування вбивства президента було доручено слідчому судді, прокурор не може юридично втручатися в цю справу. З цих причин прем’єр звільнив міністра юстиції.