Міністр вакцинації Японії балотується на пост прем’єр-міністра

“Популярний японський міністр, який відповідає за вакцинацію в країні – Таро Коно, приєднається до гонки за лідерство правлячої політичної партії і за посаду наступного прем’єр-міністра Японії”, – повідомляє Reuters.

Кілька днів тому нинішній прем’єр-міністр Есіхіде Суга оголосив, що має намір підтримати Коно на цій посаді, після того, як оголосив, що сам піде у відставку.

У Коно, схоже, є перевага перед колишнім міністром закордонних справ Фуміо Кішідой і колишнім міністром внутрішніх справ Санае Такаічі.

Майже третина опитаних минулого тижня заявили, що 58-річний міністр найбільше підходить для того, щоб змінити Сугу.

Голосування за членів партії відбудеться 29 вересня, а парламентські вибори відбудуться 28 листопада.

Нагадуємо, що Суга, ймовірно, піде у відставку з поста прем’єр-міністра.

На початку свого терміну на посаді прем’єра він мав високий рейтинг схвалення – близько 70%. Однак його популярність знижується.

Причина в тому, що його партію потрясла низка скандалів, пов’язаних з кумівством. Суга також піддався критиці за керівництво боротьбою з пандемією коронавіруса і кампанію вакцинації в Японії, яка почалася пізно.

Прем’єр-міністра також розкритикували за те, що він наполягав на проведенні Олімпійських ігор в Токіо, незважаючи на надзвичайний стан в японській столиці через різкий стрибок зараження COVID-19.