У США відновився дефіцит туалетного паперу

Як повідомляє AP, стрибок числа знову інфікованих коронавірусом в США викликав збільшення споживання туалетного паперу, що призвело до спустошення полиць і введення обмежень на допустиму кількість рулонів на одного покупця.

Мережа Walmart повідомила, що їй важко задовольнити попит на миючі засоби в деяких з її магазинів. Мережі супермаркетів Kroger і Publix наклали обмеження на те, скільки туалетного паперу і паперових рушників може купити людина, а Amazon вичерпала запаси більшості дезінфікуючих серветок і паперових рушників.

Подібні сцени спостерігалися під час першої хвилі пандемії в березні, коли багато людей накопичували запаси.

Найбільша проблема з пропозицією, мабуть, пов’язана з паперовими виробами: 21 відсоток полиць для туалетного паперу і паперових рушників в магазинах порожні, що є найвищим показником, як мінімум, за місяць, за даними дослідницької компанії IRI.
16 відсотків полиць з миючими засобами також порожні. До пандемії дефіцит споживчих товарів становив від 5 до 7 відсотків.

Додаткова проблема полягає в тому, що близько 10 відсотків робочих на фабриках, які виробляють таку продукцію, відсутні на роботі через хворобу, в основному тому, що вони контактували з людьми, які мали позитивний результат тесту на коронавірус.