ООН попереджає про нову глобальну пандемію

За даними Bloomberg, мільйони людей втрачають доступ до здорової їжі, що загострює проблему ожиріння у всьому світі і може викликати нову глобальну пандемію.

За оцінками ООН, до кінця цього року понад 130 мільйонів чоловік зіткнуться з голодом, але ожиріння є набагато більш серйозною загрозою для розвинених країн. Під час пандемії коронавіруса люди в усьому світі були позбавлені доходу, що змусило їх економити на їжі, вибираючи нездорову їжу, особливо фаст-фуд.

На даний час кількість людей з надмірною вагою в багато разів перевищує кількість голодних. Особливо це помітно в розвинених країнах. Таким чином, дві третини британців на даний час мають надлишкову вагу або страждають ожирінням. В результаті кожна сьома смерть в країні викликана нездоровим харчуванням, що постійно збільшує медичні витрати. Люди з надмірною вагою більш схильні до діабету, серцево-судинних захворювань і раку.

На даний час, за оцінками ООН, 3 мільярди людей у ​​світі не можуть дозволити собі здорову їжу, що створює передумови для надмірної ваги. Це, в свою чергу, можна визначити, як нову пандемію.

Якщо не буде вжито жодних дій через надмірну вагу і пов’язаних з цим проблем зі здоров’ям, глобальні витрати на охорону здоров’я зростуть на 1,3 трильйона доларів на рік протягом наступного десятиліття.