Українські туристи поки не збираються скасовувати подорожі до Європи

Коронавірус поступово поширюється по всьому світу. Ось уже й до європейських країн дістався.

Італія, яка, крім усього іншого, є однією з найпопулярніших країн серед туристів з усього світу, страждає більше інших. Зафіксовано вже близько трьохсот випадків зараження. Поки українські туроператори заявляють про те, що зниження кількості туристів, охочих подорожувати до Італії, не спостерігається. Також не було звернень скасувати раніше заброньовані тури до країн Західної Європи.

Генеральний директор туроператора Tez Tour Олександр Новиковський розповів: «Ситуація в Італії поки ніяк не впливає на кількість туристів… немає ні відмін, ні страху. Працюємо в штатному режимі».

Якщо ситуація з поширенням коронавируса буде напруженою, то на думку директора Центру розвитку туризму Володимира Царука, велика ймовірність скорочення ранніх бронювань.

«Люди будуть з обережністю ставитися навіть до тих регіонів традиційного відпочинку, які поки не постраждали (Туреччина, Іспанія). Тому, думаю, буде період затишшя. Поки не зрозуміло, як будуть реагувати європейські країни»,– зазначив Царук.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на думку експертів Нацбанку, поширення коронавіруса COVID-19 на сьогодні не має негативного впливу на українську економіку.

У Греції зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19.