У Португалії туристів будуть штрафувати за недопалки

Закони Португалії стають все суворішіми до любителів тютюнових виробів, а саме до тих, хто не відрізняється влучністю, коли викидає недопалок в урну.

Нещодавно португальські парламентарії прийняли закон, згідно з яким місцеві жителі і туристи, що викидають повз урн недопалки, а також будь-які інші відходи від тютюнових виробів, можуть бути оштрафовані від 25 до 250 євро.

Справа в тому, що згідно з новим законом, всі відходи від тютюнових виробів тепер вважаються твердими побутовими відходами, які мають бути утилізовані відповідним чином.

Курцям дали цілий рік на те, щоб потренуватися влучно кидати недопалки в урни. Новий закон передбачає перехідний період, протягом якого порушників не будуть штрафувати, а лише обмежаться виховною бесідою з представниками уповноважених органів.

Власникам кафе і ресторанів, де курців збирається досить багато, також потрібно знати про нові вимоги. Всі розважальні заклади новий закон зобов’язує встановити в місцях для куріння попільнички і обладнання для утилізації відходів. Власників можуть покарати навіть за недопалок, викинутий перехожим на території, яка прилягає до ресторану.

Гостру проблему утилізації відходів тютюнових виробів в Португалії протягом тривалого часу вирішували різними способами. Наприклад, із недопалків намагалися навіть робити цеглу, але далі експериментів справа не пішла. Вирішили спробувати впоратися з проблемою за допомогою штрафів. Час покаже наскільки ефективно буде діяти новий закон.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що число українців, які вирішили подорожувати до Португалії, з кожним роком збільшується.

В Індії, в штаті Махараштра розробили спеціальний екологічний маршрут для іноземних туристів.