ООН приймає резолюцію проти політики Росії в Криму

Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про захист прав людини в анексованому Росією Криму, передає радіо “Вільна Європа”. Документ негайно вступив в силу.

У резолюції міститься заклик до Росії припинити політику зміни демографічної ситуації в Криму шляхом переселення і примусового виселення.

Засуджуються арешти кримських активістів обвинувачених в підтримці тероризму. В основному це члени об’єднання «Кримська солідарність”. Документ закликае покласти край переслідуванням, звільнити тих, хто був затриманий за свої політичні переконання, всіх незаконно затриманих українців повернути додому. Також ООН засуджує мобілізацію кримських чоловіків в російську армію.

Резолюція була прийнята голосами 65 країн, 23 проти і 83 утрималися. Проти цього документа проголосували Росія, Білорусія, Вірменія, Китай, Венесуела, Сирія, Іран.

Це четверта резолюція ООН проти агресії Росії в Криму і на Донбасі.

У вересні ООН Опублікував першу доповідь Генерального секретаря Антоніу Гутерріша про порушення прав людини в Криму. У ньому розглядаються ключові аспекти порушення цивільних і політичних прав жителів півострова.