Amazon збагатилася на 23 мільярди доларів за 100 днів пандемії

“Для деяких коронавірус – це прокляття, для інших – благословення: з початку 2020 року бос Amazon Джефф Безос заробив більше 23 мільярдів доларів. А Білл Гейтс, Уоррен Баффет і інші втратили мільярди”, – повідомляє Deutsche Welle.

В результаті кризи коронавіруса деякі стають біднішими, інші стають багатшими. З початку 2020 роки статок власника Amazon Джеффа Безоса, що очолює рейтинг Bloomberg, збільшився на 23,6 мільярда доларів – до 138 мільярдів доларів. “Навіть в світі мільярдерів це незвично – жоден з 100 найбагатших людей в світі не збільшив з початку року на стільки ж свої статки, на скільки Безос”, – повідомляє німецьке телебачення ARD.

Для порівняння, Білл Гейтс, другий в рейтингу Bloomberg, втратив 8,4 мільярда доларів з початку 2020 року. А багатство третьої найбагатшої людини в світі – керівника мережі предметів розкоші LVMH Бернара Арно – скоротилося на цілих 23 мільярди доларів. Навіть легендарний Уоррен Баффет (четвертий в індексі Bloomberg) до сих пір не зміг отримати будь-якої вигоди з кризи коронавіруса, а навпаки – він позбувся 13,3 мільярда доларів.

Джефф Безос є керівником і головним акціонером компанії, якій вдається отримати вигоду з пандемії коронавіруса. У той час, коли магазини не працюють, послуги найбільшої в світі торгової онлайн-платформи стали затребувані, як ніколи. Причому, в розпал кризи американський концерн додатково найняв 100 000 робітників і хоче найняти ще 75 000.

У той же час, багато хто критикує ставлення концерну Amazon до своїх співробітників. Безос, як стверджується, не приймає достатніх заходів для захисту своїх співробітників від COVID-19. Це підтвердили три співробітника компанії в США. Згодом вони були звільнені за, нібито, систематичне порушення внутрішніх правил компанії.