Поїздки за кордон набирають все більшу популярність серед українців

За підсумками минулого 2017 року українцями встановлено новий рекорд за кількістю поїздок в інші країни.

Статистичні дані, в яких підведені підсумки поїздок українських громадян за кордон у минулому році показують, що число виїздів за кордон склало 26,4 мільйона. Дані опубліковані на сайті Державної служби статистики у звіті «Туристичні потоки».

Государственная граница Украины

Співробітники служби пояснили, що в це число ввійшли всі люди, які за 12 місяців 2017 року перетинали державний кордон, включаючи навіть тих, хто здійснював одноденні туристичні поїздки за кордон. Звичайно, це зовсім не означає, що на відпочинок за кордон у минулому році виїжджав кожен другий громадянин України: просто багато людей перетинали кордон по кілька разів.

Навіть у цьому випадку результат вийшов рекордним, оскільки за результатами 2016 року число тих, хто перетинав державний кордон становило 24,6 мільйона чоловік. Причому стабільне зростання фіксується кожен рік, починаючи з 2014 року.

Що стосується громадян інших країн, які приїжджають в Україну, то їх число за підсумками минулого року склала 14,2 мільйона чоловік, це на 900 тисяч більше, ніж в 2016 році.

Джерело: www.eurabota.ua