Рівень життя словаків покращився

За підсумками 2017 року Словаччина посіла тридцяте місце в світі за індексом соціального розвитку, який був розроблений організацією The Social Progress Imperative.

Словакия заняла тридцатое место в мире по индексу социального развития

Рівень життя словаків суттєво покращився. Про це свідчать результати дослідження некомерційної організації Social Progress Imperative, яка з 2012 року вивчає 50 показників якості життя у 128 країнах. Словаччина отримала 80 балів у цьому вимірі і опинилася серед країн з високим соціальним прогресом». Порівняно з 2016 роком вона поліпшила своє місце в рейтингу. Про це повідомила фінансова група NN Group.

Данія визнана країною з найвищим рівнем життя. На другому місці – Фінляндія, на третьому – Ісландія, на четвертому – Норвегія і завершує п’ятірку лідерів – Швейцарія. Австрія – остання країна з «дуже високим соціальним розвитком» і займає останнє в цій категорії – 14-е. Чехія знаходиться на 22-му місці, Польща – на 32-му, Угорщина – на 37-му місці.

Індекс соціального розвитку 2017, розроблений The Social Progress Imperative, оцінює соціальні аспекти життя людей, а також економічні показники. Індекс також контролює права людини, такі як особиста безпека і базова охорона здоров’я, а також доступ до інформації та освіти, якість навколишнього середовища та економічну ситуацію.

Джерело openiazoch.zoznam.sk
22.01.2018