Починається сезонний набір на роботу за кордоном

Зима вже майже закінчилася, а це значить, що скоро починаються сезонні роботи в самих різних сферах економіки. Традиційно, мільйони українців задіяні у сезонних роботах по всьому світу, а це значить, що для трудових мігрантів і кадрових агентств починається «гаряча пора».

У цій статті ми розглянемо професії, за яких українцям найпростіше влаштуватися на сезонну роботу і дізнаємося про країни, де українців чекають найчастіше.

Зазначимо, що поточний сезон кадрові фахівці очікують різкого збільшення кількості вакансій для українців у таких країнах, як Чехія та Китай.

1.Чехія

Все більше і більше українців знаходять тимчасову та постійну роботу в Чехії. В цій країні настільки потребують в наших працівниках, що роботодавці вимагають від уряду спростити процес працевлаштування українців за кордоном і збільшити квоти.

Крім того, президент Чехії напередодні заявив, що українці зарекомендували себе, як чесні і надійні працівники, і заслуговують на гідну роботу.

Українці мають широкий вибір вакансій в Чехії. Так, вкрай затребувані працівники на виробництвах і фабриках, покоївки, підсобні робітники та медичний персонал. Крім того, кваліфіковані працівники можуть працювати у сфері туризму, освіти, будівництва і культури.

2.Польща

Традиційно, Польща є однією з найбільш популярних серед українських працівників країною.

У цій країні також спостерігається небувалий дефіцит робочої сили, який хочуть покрити за рахунок українців, які зарекомендували себе з кращого боку.

Так, у Польщі мають намір спростити міграційні правила і збільшити квоти на мігрантів. Крім того, нещодавно в країні були порівняні зарплати місцевих жителів і трудових мігрантів.

Найчастіше в Польщі шукають представників таких професій, як касири, пакувальники, прибиральниці, охоронці та різноробочі. За годину роботи на подібних вакансії можна заробити 10-11 злотих.

Крім того, затребувані такі фахівці, як механіки, швачки, малярі та слюсарі. Заробити на такій роботі можна досить багато за українськими мірками – від 2 до 3 тисяч євро.

3.Ізраїль

Все більшої популярності серед наших співвітчизників набуває Ізраїль. Найчастіше на «землі обітованої» чекають будівельників, гувернанток, прибиральників та різноробочих. Також легко можна знайти роботу в будинку престарілих, на кухні або на виробництві. Крім того, є місця для логістів, комірників і мерчандайзерів.

Зазначимо, що і в цій країні українців вкрай високо цінують, як досвідчених працівників, які відрізняються високою кваліфікацією і працьовитістю.

4.Китай

Не дивлячись на те, що перенаселений Китай, в країні також спостерігається «кадровий голод». Так, тут дуже не вистачає кваліфікованого персоналу, за який китайські роботодавці готові платити більше, ніж поляки або чехи.

Найпростіше знайти роботу в Китаї у сфері освіти, розваг та обслуговування. Відзначимо, що в Піднебесній зараз дуже модно наймати на роботу європейців, що дає українцям безліч шансів заробити пристойні гроші.

Зарплати в Китаї різні і залежать від контрактів, проте в середньому можна розраховувати на винагороду від 1 до 3 тисяч доларів.