Збільшення різдвяних бонусів для працівників Skoda Auto

Skoda Auto є одним з найбільших роботодавців у Чеській Республіці, вона є частиною німецької Volkswagen Group, має три виробничі підприємства в Чехії на яких загалом працює близько 30 000 чоловік.

Skoda Auto является одним из крупнейших работодателей в Чешской РеспубликеПрофспілкові активісти та керівництво Mlad? Boleslav ?koda Auto провели переговори щодо робочого часу і соціальних виплат. У першому турі переговорів профспілковим активістам вдалося домогтися збільшення бонусу за роботу до 10 000 чеських крон. Премія для співробітників буде виплачуватися у грудні разом з листопадової зарплатою. Співробітники отримають приблизно від 40 000 до 50 000 крон, в залежності від їх стандартної заробітної плати. Досягнута принципова домовленість про те, що в січні профспілкові активісти будуть обговорювати збільшення заробітної плати. Експерти, залучені профспілковою організацією після проведеного аналізу стверджують, що підвищення оплати праці всього на десять відсотків недостатньо.

Середня валова заробітна плата в ?koda в цьому році з усіма бонусами в деяких тарифних класах становить близько 40 000 крон. На заводах фірми працюють багато сотень українців і така можливість є і для тих, хто ще тільки думає в яку країну поїхати працювати, щоб збільшити свої доходи. Багато корисної інформації можна прочитати на www.eurabota.ua.