Мобільний зв’язок в Чехії: мобільні оператори, придбання sim-картки, вибір тарифа

Ті, хто планують залишатися на зв’язку з близькими і колегами під час поїздки в іншу країну, повинні заздалегідь продумати покупку місцевої SIM-карти. Спеціальні тарифні плани допоможуть уникнути зайвих витрат, і ви зможете не турбуватися про якість покриття, де б не знаходилися. Мобільний зв’язок в Чехії розвинений добре, країну обслуговує велику кількість мобільних операторів.

мобильная связь

Розглянемо пропозиції кращих чеських операторів, процес покупки місцевої SIM-карти, а також умови надання роумінгу і інтернет-трафіку.

ЗМІСТ

1 Популярні мобільні оператори Чехії

2 Реєстрація SIM-карт в Чехії

3 Тарифікація мобільного інтернету в Чехії

4 Висновок

Популярні мобільні оператори в Чехії

Щоб купити відповідну SIM-карту, необхідно звернутися в місцевий офіс мобільного зв’язку. Перш ніж вибирати конкретного оператора, порівняйте пропоновані умови.

 

Оператор

Тарифи

Примітки

Vodafone CZKarta do svety: підключення – 200 крон.

Стільниковий зв’язок всередині країни тарифікується щохвилини. За одну хвилину розмови знімається 3,50 крони, дзвінок в Україну оплачується за тарифом 5,04 крони.

Повідомлення – 1,90 крон / штука.

100 МБ інтернету – 49 крон. Передплачена карта:

500 МБ інтернету – 100 крон,

1,2 ГБ – 199 крон,

3 ГБ – 350 крон.

Studentskiy або Red: до 1,5 ГБ інтернету, телефонні розмови без ліміту і повідомлення всередині мережі.

Працює в Чехії з 2005 року, найпопулярніший оператор серед туристів і займає третину місцевого ринку зв’язку. Має краще в країні покриття, пропонує 3G і 4G зв’язок. Перш ніж купувати сімку для телефону, переконайтеся в тому, що ваш апарат підтримує місцеву частоту (900-2100 МГц).

Стандартний PIN-код: 1234.

T-MobileСтандартний: підключення – 200 крон. Вартість хвилини розмови становить 3,90 крон, одного СМС – 1,90 крон, 400 Мб інтернету – 100 крон. Якщо хочете дзвонити безлімітно всередині країни, підключіть послугу в офісі оператора за 140 крон. Акційні пропозиції з роумінгу не надаються – вартість хвилини дзвінків в Україну становить 12 крон.Знаходиться на ринку зв’язку з 2002 року, обслуговує більше 5 млн чехів. Офіційний сайт оператора: http://www.t-mobile.cz. Пропонує 2G і 3G покриття на загальних частотах і 4G на 1800 і 2100 МГц у великих містах.

PIN-код вказується на пластиці, в який вставлена карта, набір цифр при цьому випадковий. Всім абонентам передплаченого зв’язку надається безлімітний безкоштовний доступ в соціальні мережі Facebook, Google+, Forsquare, Instagram і інші.

O2 (Telefonica)Стартовий: підключення – 200 крон. Тариф для туристів Prepladenka: підключення – 20 крон щодня. У цю вартість входять безлімітні дзвінки та СМС всередині країни, а також необмежену кількість мегабайт для спілкування в соціальних мережах. Станом на 2018 рік інтернет-послуги у О2 не найвигідніші: 500 МБ коштують 150 крон. Одна хвилина роумінгу з Україною обходиться в 50 крон.Компанія представлена на ринку з 2006 року. Має найвищу швидкість передачі даних, мережа 4G покриває 96% території країни. Поповнити баланс абонента можна за допомогою ваучера. Щоб відмовитися від послуг оператора, необхідно подати заявку на блокування сім-карти, інакше рахунок за телефонні послуги буде постійно збільшуватися.

 

Реєстрація SIM-карт в Чехії

Щоб стати власником чеського мобільного номера, досить придбати нову SIM-карту одного з чеських мобільних операторів і попросити у співробітника сервіс-центру пояснити російською умови тарифу.

Номер не прив’язується до паспортних даних, реєструвати SIM-карту не потрібно.

Ви можете передати або продати карту з невикористаним балансом тому, хто планує поїздку до Чехії протягом найближчого місяця.

Мобільний номер купується в одному з магазинів оператора, в аеропорту або місцевому супермаркеті.

Також купити SIM-карту можна в кіосках з пресою, поштових відділеннях. Є кілька способів поповнити телефон в Празі. Перший варіант – придбати ваучери для поповнення мобільного рахунку номіналом 250, 500 і 1200 крон.

sim карта

Vodafone надає послугу поповнення балансу з рахунку чеської банківської карти через інтернет-сервіси.

Також є можливість оплатити послуги стільникового зв’язку через термінали, які встановлені в кожному великому супермаркеті і торговому центрі.

Щоб перевірити баланс, введіть цифрову комбінацію в меню телефону і натисніть кнопку виклику.

Для Vodafone це комбінація * 22 #, для О2 – * 124 #,

для Т-Мобайл – * 225 #.

Тарифікація мобільного інтернету в Чехії

Мінімальний пакет інтернет-трафіку в 50 мегабайт надає оператор О2 за ціною 49 крон на добу. У T-Mobile тарифи вигідніші: стартовий пакет допускає підключення 400 МБ трафіку вартістю 99 крон. На відміну від пропозиції О2, вдасться заощадити і з Vodafone. Оператор надає 100 МБ трафіку за 49 крон.

Висновок

Чехію обслуговує три основних мобільних оператора: T-Mobile, O2, Vodafonе. Кожен оператор пропонує тарифи, які залучають і місцевих жителів, і іноземців, що приїжджають в країну на невеликий термін. Щоб після прибуття до Чехії придбати вигідний пакет, ознайомтеся з доступними послугами мобільного зв’язку завчасно.