Вінницькі студенти отримали стипендії з бюджету Кельце

155 студентів з Вінниці отримали стипендію в Кельце. Фінансова підтримка для українських студентів – 500 злотих в місяць.155 студентов из Винницы получили стипендию в Кельце

Українські студенти з чотирьох університетів в місті Кельце отримали фінансову допомогу у вигляді стипендії. Всього на таку допомогу розраховують 155 чоловік, 70 з яких отримали стипендію вперше.

Українка Олена, яка навчається в Університеті національної безпеки ім. Яна Кохановського та отримала ступінь бакалавра журналістики, отримала нагороду. За її словами, вона дуже любить Кельце і хоче залишитися тут назавжди після закінчення навчання. Стипендія дозволяє їй залишатися в Кельце, не навантажуючи її сім’ю в Україні.

Кельце надає стипендії українським студентам з Університетів Кельце з 2014 рік. Так з 2014 року була розпочата програма для студентів з Вінниці польського походження. «Допомога надається всім студентам з Вінниці, ми не можемо розрізняти їх за походженням», – говорить член ради Томаш Богуцки, ініціатор запровадження стипендій.

Фінансова допомога може бути надана особам, які закінчили середню школу чи вищі навчальний заклад у Вінниці, та продовжують навчатися на денних відділеннях в одному з університетів в Свєнтокшиському районі. Кельце і Вінниця є містами-партнерами протягом 59 років. В районі Вінницького консульського округу налічується близько 400 тисяч мешканців польського походження.

Роздумуєте над освітою своїх дітей за межами України, слідкуйте за новинами на нашому сайті www.eurabota.ua починайте піклується у майбутньому вже сьогодні.