Мадуро відправляє Гвідо до в’язниці

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив в п’ятницю, що уряд очікує арешту лідера опозиції Хуана Гвідо, повідомляє агентство Anadolu.

Він відправиться у в’язницю, сказав він на прес-конференції в п’ятницю. Будьте впевнені, день ще не прийшов, але він прийде.

Мадуро, виступаючи перед іноземними ЗМІ в палаці Мірафлорес, піддав критиці послів, які підтримують Гвідо в якості законного лідера країни.

Він також поінформував журналістів про судовий позов проти адміністрації президента США Дональда Трампа через економічні санкції, введених Вашингтоном проти Венесуели.

«У дипломатичних відносинах можуть бути відмінності, вони повинні бути врегульовані, але не можна використовувати позицію економічного домінування, щоб завдати шкоди жодній країні і нав’язати їй політику», – сказав він.

Хоча він відхилив постанову суду про заборону на поїздки, Гвідо не був арештований після повернення до Венесуели у вівторок.

Під час своєї міжнародної поїздки, спрямованої на повалення Мадуро, лідер опозиції відвідав Білий дім, Всесвітній економічний форум і зустрівся з високопоставленими офіційними особами в Європі і Канаді.

Інші лідери опозиції, такі як Анріке Капрілес, Фредді Гевара і Леопольдо Лопес, були затримані в минулому за те, що кинули виклик венесуельському уряду.