Реєстрація заявок на імміграцію до Квебеку йде повним ходом

Нова імміграційна система працює в Квебеку з серпня минулого року.

Скоро вже півроку, як працює нова система імміграції канадської провінції Квебек. Протягом цього часу, іноземні громадяни, які виявили бажання переїхати до Канади на постійне місце проживання, вже зареєстрували в системі понад 90 тисяч заявок. Однак за цей час поки жодна заявка не була оброблена і запрошення ніхто не отримав.

Згідно з даними імміграційної служби провінції, серед заявників на імміграцію є багато фахівців високої кваліфікації. Наприклад, заявки подали 2 200 людей з медичною освітою, 720 людей, що мають інженерні професії, а 610 фахівців в промисловій електроніці.

Міністр імміграції Квебека Саймон Джолін-Баррет, підкреслив, що «завдяки новій системі, роботодавець зможе побачити резюме людей і відправити їм запрошення на роботу. Іммігранти матимуть можливість набагато швидше переїхати до Квебеку».

При цьому міністр назвав, якісь абсолютно, на перший погляд, нереальні терміни, потрібні для обробки імміграційних справ. Він заявив, що розгляд справ зменшиться з 36 місяців до 6 місяців. Раніше було багато випадків, коли потенційні іммігранти очікували рішення по їх справі в середньому 5 років.

Нова система імміграції Квебека працює вже тривалий час, але запрошень ще нікому не видавали. Саймон Джолін-Баррет пояснює це тим, що «досі ми обробляли заявки в порядку черги за іншою програмою». Виходить, що тим, хто оформив заявку на імміграцію до Квебеку, необхідно ще почекати, тільки ніхто не знає скільки.

Нагадаємо, раніше ми писали, що канадська імміграційна влада вирішила продовжити дію пілотної програми Open Work Permit.

Уряд Квебеку розробив і виніс на обговорення законопроект, який скасовує понад 50 тисяч імміграційних заявок.