Як отримати візу в Болівію

Болівія входить в список найбідніших країн у всьому світі. Але незважаючи на це і навіть на те, що тут немає морських курортів і туризм розвинений дуже слабо, серед жителів колишнього СНД є чимало ентузіастів, яких цікавить, чи потрібна віза в Болівію і якщо так, то якою є процедура її отримання.

Як отримати візу в Болівію?

ЗМІСТ

  1. У чому привабливість?
  2. Розташування та основні курорти
  3. Що подивитися?
  4. Місцеві фестивалі та свята
  5. Умови життя
  6. Особливості працевлаштування
  7. Імміграція для пенсіонерів
  8. Процедура отримання візи

У чому привабливість Болівії?

Серед мандрівників цю країну нерідко називають американським Тибетом. В основному це обумовлено її особливою ізольованістю, на відміну від інших латиноамериканських держав. При чому слід зазначити, що є чимало осіб, які не тільки подорожують тут, а й хочуть переселитися сюди на ПМП.

Багатьох ваблять величні Анди, унікальні природні та кліматичні умови й низькі ціни на нерухомість. Перш ніж приступити до втілення своєї мрії в реальність, слід обов’язково враховувати, що Болівія, візу в яку потрібно отримувати для іноземних громадян, заселена переважно індіанцями. Їх представленість у цій країні в процентному співвідношенні набагато більша, ніж у будь-якій державі.

Розташування та основні курорти

Географічно ця держава знаходиться поруч з Аргентиною і Бразилією, майже в центрі південної Америки. Головним містом і столицею є Ла-Пас, який користується особливою популярністю майже у всіх іноземних туристів. Характерною особливістю місцевих жителів є їхня простодушність і надзвичайна гордість, які дивним чином уживаються в них. Тому туристам слід з повагою ставитися до місцевих традицій та звичаїв. До речі, тут прийнято обов’язково запитувати дозвіл, перед тим як сфотографувати кого-небудь. Особливо це стосується жіночої частини населення.

Є тут і свої курорти. Серед найвідоміших і популярних – Чакальтайя, який знаходиться в 50 км від столиці. Вважається, що цей високогірний гірськолижний курорт – одне з найбільш екстремальних місць на земній кулі. Пояснюється це низьким рівнем кисню і дуже жорсткими трасами. Тому багатьох цікавить, де і як швидко може бути видана віза в Болівію для українців. Якщо ви хочете відвідати цей гірськолижний рай для екстремалів (триває з квітня по червень), то бажано подбати про це заздалегідь.

Що подивитися?

Одним із найбільш відвідуваних і цікавих місць в Болівії є озеро Тітікака – найвище у світі. Взагалі тут дуже багато різних озер, але це найвідоміше.

tititaka

Якщо вірити індійським міфам, то саме тут зародився цей гордий народ.

Друге знамените озеро, яке сміливо може претендувати на звання одного з чудес світу, – Солар де Юні. Його гігантські солончаки, які давно вже висохли, під час сильних дощів перетворюються на величезні й унікальні природні дзеркала.

Місцеві фестивалі та свята

Фестивалі в цій країні мають у своїй основі релігійне і політичне спрямування. Як данина пам’яті про індіанських древніх богів тут часто проводяться свята, хоча болівійці вважаються християнами. Тут нерідко можна потрапити на якесь свято на честь індіанського божества.

За розповідями бувалих туристів, це дуже яскраві й незабутні події. Крім яскравих ритуалів і колоритної національної музики, всі вони супроводжуються бенкетами. Найцікавіше язичницьке свято, яке щорічно відзначається в цій державі – це данина пам’яті богині землі (Тінку). Воно отримало назву «свято сутички». Його кульмінацією стають справжні кулачні батли, у яких беруть участь всі від малого до великого, включаючи жінок, дітей і підлітків.

Умови життя

Для українців та інших представників пострадянського простору слід враховувати, що ця держава тільки стала на шлях розвитку, у зв’язку із цим рівень життя тут досить низький. Багато місцевих жителів проживають за межею бідності, тому що роботу мають далеко не всі, а влаштуватися на високооплачувану посаду взагалі нереально. Тому болівійці самі з великим бажанням їдуть на заробітки в інші місця, в тому числі в Європу.

Але є тут і свої нюанси: всі громадяни цієї держави можуть оформити резидентство в Іспанії. Такі ж права мають іноземні громадяни, які стали підданими Болівії. Після закінчення двох років проживання іноземець отримує іспанське громадянство, а після цього і другий паспорт ЄС. Це також відіграє важливу роль в постійному збільшенні осіб бажаючих перебратися сюди і отримати місцеве підданство. Окремо слід зупинитися на цінах, які набагато нижчі, ніж в більшості країн колишнього СНД.

Особливості працевлаштування

Перш ніж вирушити в цю країну в пошуках кращого життя, слід чітко усвідомлювати, що знайти добре оплачувану роботу тут дуже важко або ж майже неможливо. Найпоширеніший варіант – це місце офіціанта в місцевому ресторані. Якщо це добре відвідуваний заклад, то конкуренція на місце буде досить високою. Проте трудова імміграція є і навіть розвивається. Це зумовлено тим, що особи, які уклали контракт з місцевим роботодавцем, можуть отримати громадянство вже через 7-8 місяців.

Імміграція для пенсіонерів

Згідно зі статистичними даними, великий відсоток емігрантів в цю державу становлять пенсіонери. Пояснюється це дуже просто: отримати болівійське громадянство не дуже складно, а перспектива пожити в казковій і неповторній країні з доступними цінами, прекрасними кліматичними умовами дуже приваблива. Щоби пенсіонер міг переїхати сюди, він має на кордоні надати стандартний пакет документів плюс довідку з відділення поліції. Особливістю процесу є те, що вся надана документація повинна бути завірена тільки в болівійському МЗС і консульському відділі.

Процедура отримання візи

Для українців, які збираються відвідати цю державу, потрібна віза до Болівії.

Оформити її можна декількома способами:
  1. У себе в країні, в консульському відділі
  2. Після прибуття. У такому разі потрібно надати, крім свого закордонного паспорта, квитки на дорогу в зворотний бік, туристичну карту, яка повинна бути заповнена відповідним чином, виписку з банку або інших фінансових установ про фінансову спроможність туриста і сертифікат, що підтверджує вакцинацію від жовтої лихоманки.

Як бачимо, отримати дозвіл на в’їзд в Болівію можна досить швидко, і сама процедура займає мінімум часу. До того ж претенденти можуть без особливого клопоту оформити собі місцеве громадянство.