Консульський облік підходить не для всіх українців

Величезне число українців на сьогоднішній день живе і працює в інших країнах. Однак тільки невелика частина з них вирішили стати на консульський облік.

За інформацією Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України, в інших країнах проживає величезна кількість українських громадян – 6,4 мільйона людей. При цьому, на консульському обліку стоїть всього лише 438 тисяч людей.

Очевидно, що більшість українців, які живуть і працюють за кордоном, виїхавши з країни, не хочуть мати справу з представниками української влади.

Країнами, в яких зафіксована найбільша кількість українців на консульському обліку, є Німеччина – 102 тисячі осіб, Молдова – 77 тисяч, США – 55 тисяч українців.

Найбільш частими причинами, коли наші співгромадяни, які проживають за кордоном, звертаються до українських консульств, є питання оформлення паспортів, здійснення нотаріальних дій, оформлення віз іноземцям. Протягом минулого року було зібрано консульський збір, сума якого перевищила 35 мільйонів доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Празі працюють близько 200 тисяч іноземців, більшість з яких – українці.

Українці найбільше серед іноземців в Польщі отримують громадянство цієї країни.