Стежили чи не стежили? – ось у чому питання

Стеження за пасажирами аж ніяк не прикрашає деякі великі авіакомпанії.

Випадкове виявлення одним з пасажирів відеокамер, вмонтованих у спинки сидінь, і публікація цього повідомлення на сторінці в одній із соціальних мереж, викликало великий резонанс і обговорення серед багатьох пасажирів авіатранспорту.

Найбільші авіакомпанії American Airlines, United Airlines і Singapore Airlines визнали, що деякі їхні літаки обладнані камерами, які дозволяють стежити за кожним пасажиром окремо. З цією метою на спинці кожного крісла встановлена камера.

Людина, яка помітила і опублікувала в Twitter замітку про камери стеження, зазначила, що авіаперевізникам слід закривати об’єктиви камер, оскільки вони можуть використовуватися для спостереження за пасажирами, порушуючи їх право на приватне життя.

В авіакомпанії American Airlines зізналися, що камерами обладнані пасажирські крісла в 82 літаках, а представники Singapore Airlines розповіли, що камери є на 84 лайнерах компанії.

Перевізники запевняють, що пристрої були встановлені фірмами Panasonic і Thales. Без відома пасажирів камери не включаються.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що авіакомпанія МАУ виконуватиме регулярні рейси з Києва до Рейк’явіку транзитом через Гельсінкі, Копенгаген, Мюнхен і Франкфурт.

Авіакомпанія Wizz Air буде виконувати значно більше регулярних рейсів із львівського аеропорту в європейські міста.