Орендодавці у Лос-Анджелесі не мають права з’ясовувати імміграційний статус орендаря

Нещодавно міська рада Лос-Анджелеса (штат Каліфорнія) схвалила проект постанови про заборону з’ясовувати орендодавцю імміграційний статус людини, який орендує житло.

Арендодатель, который сдает жилье в аренду фото

Згідно рішення влади міста, орендодавець, який здає житло в оренду, не має права запитувати або наводити довідки про те, чи має людина, що орендує житло імміграційний статус. Крім цього, орендодавець не може повідомляти інформацію про імміграційний статус орендаря житла третім особам.

Ця ініціатива, яку висунув Комітет у справах іммігрантів, цивільних прав і справедливості, спрямована на те, щоб виконати повною мірою і розширити законопроект Асамблеї 291, який був підписаний губернатором Каліфорнії Джеррі Брауном в минулому році.

Мета законопроекту – захист іммігрантів від погроз або незручних запитань з боку тих, хто здає їм житло в оренду, щодо їх статусу.

Якщо постанова якимось чином буде порушено, на винного може бути накладено штраф у розмірі 1000 доларів або тюремним ув’язненням до 6 місяців. У той же час, міська прокуратура наполягає на посиленні покарання за порушення постанови.

Джерело: www.eurabota.ua