Схоже, що у Терези Мей проблеми з Brexit тільки накопичуються

Нові вимоги щодо угоди про вихід Великобританії з Європейського союзу висунули прем’єр-міністру Терезі Мей, так звані євроскептики.

Група депутатів-консерваторів Палати громад британського парламенту, яких називають євроскептиками, на чолі з прихильником «жорсткого» виходу Сполученого Королівства з ЄС Джейкобом Рисом-Моггом, висунули прем’єр-міністру Терезі Мей ряд нових умов відносно угоди про Brexit.

Депутати від консервативної партії заявили, що вони не будуть голосувати за запропоновану прем’єр-міністром угоду з Євросоюзом, якщо їх умови не будуть враховані.

Вісім представників євроскептиків підготували документ, у якому докладно виклали свої вимоги. Якщо Тереза Мей до них не прислухається, то 12 березня вона не дорахується мінімум вісім голосів на підтримку угоди про Brexit.

Каменем спотикання виявилося питання про режим, у якому перебуватиме Північна Ірландія після початку перехідного періоду («бекстоп»).

Євроскептики стверджують, що угода повинна мати «щось більше, ніж просте згадування тимчасового характеру механізму «бекстопа». Крім цього, в угоді мають бути більш чітко прописані кроки на випадок, якщо переговори з ЄС будуть провальними.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з наближенням дати виходу Сполученого Королівства з ЄС і незрозумілою ситуацією з угодою, британці не на жарт побоюються, що можуть позбутися доступу до елементарних товарів.

Виявляється, що Brexit, в першу чергу, буде вигідний польським роботодавцям і економіці країни в цілому.