Великобританія може відмовитися виплачувати гроші ЄС за Брексит

У разі відмови Європейського Союзу піти на угоду про вільну торгівлю при цьому, щоб умови Великобританії були враховані повністю, уряд Терези Мей може відмовитися виплачувати ЄС 56,5 мільярдів доларів за вихід із складу блоку, таку гучну заяву зробив міністр Сполученого Королівства у справах виходу з Євросоюзу Девід Девіс.

Министр Соединенного Королевства по делам выхода из Евросоюза Дэвид Дэвис фото

Серед іншого, обговорювалися перспективи переговорів, які тривають вже кілька років зі змінним успіхом. Високопоставлений чиновник підкреслив, що практично досягнуто угоди про партнерство і взаємодію у сфері безпеки і оборони, а також майбутнє економічних відносин між Британією і Євросоюзом, але є розбіжності з приводу відносин у сфері міжнародної торгівлі. Офіційний Лондон наполягає на своєму варіанті відносин з підписанням угоди про вільну торгівлю, але поки що переговори з цього питання не досягли істотного прогресу у вирішенні цього важливого питання.

Раніше, представники обох сторін досягли домовленості про розмір фінансової компенсації, яку повинна буде виплатити Великобританія після виходу зі складу Євросоюзу.

На сьогоднішній день вирішено, що переговори по Брекситу для досягнення остаточних угод продовжаться і в цьому році.

Джерело: www.eurabota.ua